Pages

Feb 22, 2014

Gnocchi s krůtou a špenátem


Tenhle recept patří k jedněm z tučnějších. Proto si ho během diety dávám poprvé, ale taky naposledy. Dopřála jsem si v něm trochu sojové smetany, ale obhajuji si to tím, že jsem smetany použila jen trochu a oproti normální smetaně má skoro o 50% méně tuku. Samozřejmě můžete smetanu nahradit mlékem a budete na tom hned lépe.

Gnocchi s krůtou s špenátem

  • kousek krůtího prsa
  • špenát
  • sojová smetana
  • bylinková sůl
  • škrob
  • gnocchi
Krůtí prso jsem nakrájela na drobné kostičky, trochu okořenila bylinkovou solí a dala podusit na pařáček. Když bylo maso hotové odebrala jsem z hrnce pařáček a maso nechala v hrnci spolu s vodou, ve které se maso dusilo. Přidala jsem listy špenátu chvíli dusila, pak jsem slila přebytečnou vodu a přilila asi 100ml sojové smetany. nakonec jsem omáčku zahustila škrobem rozmíchaným ve studené vodě. Omáčka by se měla pro jistotu nechat ještě chvilku provařit. Dochutit můžete bylinkami, ale se solí by se mělo šetřit. Teď stačí jen přelít přes gnocchi a jíst.


No comments:

Post a Comment