Nedávno jsem si pořídila strojek na vyvalování těsta s nástavcem pro výrobu spaghett a fettuccine. Hned jsem mu propadla a je teď ze mě vášnivý výrobce nudlí a těstovinových výrobků všeho druhu. V porovnání se zdlouhavým a náročným vyvalováním pomocí válečku je výroba těstovin se strojkem úplná hračka.
Domácí těstoviny
- 100g semolinové mouky
- 1 vejce (domácí)
Mouku si vysypte na vál, doprostřed udělejte důlek do nějž rozklepnete vajíčko. Pomocí vidličky do vajíčka zamíchávejte mouku a zbytek dopracujte rukama. Já jsem těsto vyvalovala pomocí strojku. Hotové vyválené těstoviny rozložte na suchou utěrku nebo ubrus a nechte důkladně proschnout. Já jsem je nechala schnout přes víkend. Pokud chcete můžete si těstoviny samozřejmě uvařit hned čerstvé.
No comments:
Post a Comment