Apr 27, 2014

Jablečná buchta se zrním


Tuhle buchtu kdysi začala péct moje babička. Neměla jsme jí moc ráda, ale jak jsem vyrostla zachutnala mi. Je to taková směs celozrnné buchty s granolou a je to takový zdravější způsob mlsání.

Jablečná buchta se zrním

  • těsto:
  • 1 prášek do pečiva (vinný)
  • 350 g jemné špaldové mouky
  • 150 g studeného strouhaného másla
  • 50 g medu
  • 1 žloutek
  • 1/2 lžičky soli
  • 250 g tvarohu
  • zrní:
  • 100 g rozinek - spařených
  • 150 g ovesných vloček
  • 75 g slunečnicových semínek
  • 40 g sezamových semínek
  • 100 g mandlí - hrubě posekaných
  • 100 g medu
  • lžíce oleje
  • 50 ml vody
  • + 4 starší jablka

Na těsto rukou upatlejte ze všech surovin těsto, zabalte do potravinové folie a dejte na chvíli do ledničky. Mezi tím si odvažte všechno zrní, dejte ho na teflonovou pánev a přidejte med s olejem a vodou. Vše chvíli opékejte dokud posyp nezezlátne. Zatímco se zrní opéká, okrájejte si jablka a nakrájejte na kostičky. Těsto vyválejte mezi dvěma foliemi a dejte na dno pekáče aby bylo na celé ploše dna. Na těsto dejte jablka a na jablka zrní. Dejte péct na 160°C. Upečeno bude +- za 45 minut, můžete vyzkoušet dřevěnou špejlí. Zrní při jídle trochu opadává.


No comments:

Post a Comment