Vločkovou polévku jsem zkoušela poprvé a stala se mojí favoritkou. Je hustá tak akorát, že vám stačí jako hlavní jídlo, případně pro velké jedlíky jako nedělní předkrm.
Vločková polévka
- kousek kuřete
- 2 cibule (jedna malá, jedna normální)
- 2 stroužky česneku
- mrkev
- celer (asi tak velký kus, jak velkou budete mít mrkev)
- asi 6 lžic ovesných vloček
- kousek másla
- sůl, pepř, petrželka nebo jiná čerstvá bylinka
Kuře (já jsem použila asi půlku kuřecího prsa, protože jsem zrovna doma nic jiného neměla) spolu s malou cibulí a česnekem zalijte přibližně litrem vody a nechte maso uvařit. Když je maso uvařené nasypte tři lžíce ovesných vloček do čistého hrnce a na sucho opražte. Pak přidejte kousek másla a cibuli. Když zesklovatí přisypte nastrouhanou mrkev s celerem a chvíli opékejte. Vše zalijte vývarem z kuřete, osolte a nechte asi 10 minut probublávat. V tomhle okamžiku je na vašem zvážení jak hustou polévku chcete, já jsem chtěla hustou takže jsem přisypala ještě další 3 lžíce vloček. Nechte znovu asi 10 minut provařit a nakonec vložte do polévky natrhané kousky masa, dochuťte solí a pepřem a přidejte čerstvé bylinky.
No comments:
Post a Comment