Pages

May 22, 2014

Jahelný nakyp


Pokud máte rádi jáhly, ale rýžový nákyp už vás mrzel je ten jahelný dobrou změnou. Já jsme měla doma zrovna hodně nektarinek, tak jsem je zužitkovala tímhle způsobem.


Jahelný nákyp
  • 1 hrnek jahel
  • 2 hrnky mléka
  • 2 bílky
  • ovoce
  • cukr
Jahly uvařte v mléce a nachystejte si ovoce. Já mám v nákypech ráda mandarinky, strouhaná jablka, nektarinky, ananas a vlastně kterékoliv jiné ovoce. Když jsou jáhly uvařené dejte polovinu z nich do máslem vymazané pečicí formy, pokryjte ovocem a zasypte zbytkem jahel. Navrch ušlehejte sníh z bílků a posypte moučkovým cukrem přes sítko. Dejte zapéct na 180°C dokud sníh nezezlátne.


No comments:

Post a Comment