Pages

Oct 14, 2014

Dulce de Leche Brownie podle Davida Lebovitze


První brownie co jsem kdy v životě pekla a zároveň jedla. I přes to jak nepoživatelně a katastrofálně to během pečení vypadalo, jsou překvapivě dobré.A platí u nich, že druhý den jsou mnohem lepší než první.


Dolce de Luche Brownie

  • 115 g másla, na kostičky
  • 170 g čokolády (60-70%), nasekané
  • 25 g kakaa
  • 3 vejce, pokojové teploty
  • 200 g cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 140 g hladké mouky
  • 100 g Dulce de Leche (pokud nebudete moct sehnat, můžete si poradit s pomocí kondenzovaného mléka, viz. dulce de leche )

Formu o velikosti přibližně 10x20 cm vyložte alobalem a ten potřete máslem. Alobal nechte mírně přesahovat přes okraje.
V kastrůlku si na nízké teplotě rozpusťte máslo a za stálého míchání do něj přimíchejte čokoládu. Až se čokoláda rozpustí a smísí s máslem odstavte hrnec z plotny a přimíchejte kakao. Směs musí mít hladkou konzistenci. Nechte chvíli prochladnout a jedno po druhém přimíchejte vejce, cukr, extrakt  nakonec mouku. Mě se těsto skoro srazilo, takže jsem po jednom vmíchaném vejci přimíchala mouku a zbylá dvě vejce jsem přidala až nakonec. Těstu to myslím nijak neuškodilo.
Půl těsta rozprostřete na dno přichystané formy. Na něj dejte půlku Dulche de Leche a nakonec zbylé těsto. Jako poslední vrstva přijde druhá půlka Dulche de Leche.
Pečte přibližně 40 - 45 minut na 190°C. Mě se během pečení oddělilo extrémní množství tuku, možná i kvůli ne zcela povedenému těstu. Z vlastní zkušenosti radím pár hodin počkat, než brownie vyndáte z formy. Krájejte nožem namočeným ve studené vodě.


No comments:

Post a Comment