Tyhle košíčky jsou jeden z mála nových receptů na vánoční cukroví, který jsem ochotna zařadit mezi výčet každoročních stálic. Poprvé jsem je pekla o loňských Vánocích, když jsem je objevila v letáku vánočního cukroví od Romana Pauluse pro Lidl. Asi po týdnu jsou tyhle košíčky naprosto neodolatelné. Těsto změkne a hořkost čokolády vyrovná sladkost těsta. Prostě musím uznat, že se tenhle recept doopravdy povedl.
Čokoládové košíčky
- těsto
- 150 g hladké mouky
- 75 g cukru krystal
- 75 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžíce teplé vody
- špetka soli
- čokoládová ganache
- 200 g kvalitní hořké čokolády
- 200 ml smetany ke šlehání
- 30 g másla
- 1 lžíce rumu/likéru
Rukama lehce prohněteme cukr, mouku, sůl a máslo. Poté přimícháme zbytek. Těsto dáme do formiček a pečeme na 180°C dozlatova.
No comments:
Post a Comment