May 22, 2015

Jarní quiche


Tenhle jarní quiche je původně podle receptu projektu vím co jím. Je ideální vyváženou svačinou. A to co mám na slaných koláčích nejradši je, že do náplně můžete dát cokoliv co máte zrovna doma...samozřejmě pokud se nesnažíte dodržet nějaký z klasických receptů.


Jarní quiche
  • 200 g celozrnné mouky
  • 150 g jogurtu
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 3 hrnky listové zeleniny a špenátu (spařit)
  • jarní cibulka, chřest (uvařený)
  • 400 g cottage
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, bylinky (preferujte čerstvé)
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka


Z mouky, jogurtu, oleje a soli vypracujte nelepivé těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně hodinu odležet v lednici. 
V misce smíchejte zeleninu, cottage, česnek a přidejte sůl s pepřem a bylinkami. V další misce smíchejte vejce s mlékem trochou pepře, soli a bylinek. 
Těsto vyválejte mezi potravinovou fólií a vyložte jím vymazanou zapékací misku. Na těsto dejte zeleninovou směs a nakonec vše přelijte vaječnou směsí. Pečte asi 50 minut na 180°C. 
Koláč je stejně dobrý teplý jako studený. 

1 comment:

  1. Tak to vypadá nádherně! A určitě to i nádherně chutná. Recept si zapisuji :))

    ReplyDelete