Jarní quiche
- 200 g celozrnné mouky
- 150 g jogurtu
- 3 polévkové lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 3 hrnky listové zeleniny a špenátu (spařit)
- jarní cibulka, chřest (uvařený)
- 400 g cottage
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, bylinky (preferujte čerstvé)
- 2 vejce
- 100 ml mléka
Z mouky, jogurtu, oleje a soli vypracujte nelepivé těsto. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte minimálně hodinu odležet v lednici.
V misce smíchejte zeleninu, cottage, česnek a přidejte sůl s pepřem a bylinkami. V další misce smíchejte vejce s mlékem trochou pepře, soli a bylinek.
Těsto vyválejte mezi potravinovou fólií a vyložte jím vymazanou zapékací misku. Na těsto dejte zeleninovou směs a nakonec vše přelijte vaječnou směsí. Pečte asi 50 minut na 180°C.
Koláč je stejně dobrý teplý jako studený.
Tak to vypadá nádherně! A určitě to i nádherně chutná. Recept si zapisuji :))
ReplyDelete