Na granole je výhodné, že do ní můžete naplácat vše co doma zrovna máte. Podle chuti jí můžete udělat výraznější nebo skoro bez chuti. Tahle granola je nejlepší s banánem a jogurtem. Protože jak známo burákové máslo je s banánem nejlepší!
Buráková granola
- 2 šálky ovesných vloček
- 1/2 šálku špaldové, nebo jiné celozrnné mouky
- 1/2 šálku drcených lněných semínek
- 1 šálek pražených sekaných arašídů (já dala půl na půl s lískovými oříšky)
- 1 šálek sekané čokolády
- 4 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce oleje
- 4 lžíce medu/sirupu
Smíchejte všechny suché ingredience (kromě čokolády), vedle v misce všechny mokré. Všechno důkladně promíchejte dohromady, aby každé semínko bylo obaleno burákovou hmotou. Pečte na 175°C asi 30 minut a pravidelně choďte prohrabávat. Hned po vytažení z trouby vysypte na granolu kousky čokolády. Ta se začne rozpouštět a když granolu párkrát prohrábnete obalí se celá čokoládou.
No comments:
Post a Comment