May 4, 2014

Buráková granola


Na granole je výhodné, že do ní můžete naplácat vše co doma zrovna máte. Podle chuti jí můžete udělat výraznější nebo skoro bez chuti. Tahle granola je nejlepší s banánem a jogurtem. Protože jak známo burákové máslo je s banánem nejlepší!

Buráková granola
  • 2 šálky ovesných vloček
  • 1/2 šálku špaldové, nebo jiné celozrnné mouky
  • 1/2 šálku drcených lněných semínek
  • 1 šálek pražených sekaných arašídů (já dala půl na půl s lískovými oříšky)
  • 1 šálek sekané čokolády
  • 4 lžíce arašídového másla
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce medu/sirupu

Smíchejte všechny suché ingredience (kromě čokolády), vedle v misce všechny mokré. Všechno důkladně promíchejte dohromady, aby každé semínko bylo obaleno burákovou hmotou. Pečte na 175°C asi 30 minut a pravidelně choďte prohrabávat. Hned po vytažení z trouby vysypte na granolu kousky čokolády. Ta se začne rozpouštět a když granolu párkrát prohrábnete obalí se celá čokoládou.

No comments:

Post a Comment