May 4, 2014

Rebarborový pudink


Konečně začíná sezóna letošního českého ovoce a zeleniny. Jakmile jsem viděla rebarboru hned jsem nakupovala. Pudink byl vlastně jen takový produkt z odpadu. Rebarboru jsem si povařila s cukrem, zavařila a připravila jí pro použití na koláče. Vyvařila se mi, ale spousta tekutiny, které mi bylo líto vyhodit. A tak vznikl rebarborový pudink.


Rebarborový pudink
  • 2 řapík rebarbory
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 200 ml mléka

Řapíky rebarbory oloupejte a pokrájejte na malé kousky. Vložte do hrnce, zasypte cukrem a zalijte trochou vody.Vařte tak dlouho dokud se rebarbora nerozvaří. Vedle rozmíchejte pudinkový prášek v mléce. Až bude rebarbora rozvařená, přilijte k ní rozmíchaný pudink a chvilku povařte. Přelijte do mističek a nechte ztuhnout. 

No comments:

Post a Comment