Když máte rádi pudink a přesnídávky, je tahle kombinace právě pro vás. Když jsem tenhle pudink dělala poprvé nějak jsem neodhadla množství a konzistenci jablečného pyré a měla jsem tak spíš přesnídávku než pudink. Takže je i tak trochu na vás, která z těch dvou věcí vám chutná víc a podle toho zvolit poměr surovin.
Jablečný pudink
- 650ml jablečného pyré (já jsem ho měla hrubé, rozmačkané šťouchadlem na brambory)
- 2 vanilkové pudinky
- 4 lžíce cukru (podle kyselosti jablek)
- 400ml vody (případně mléka)
Jablečné pyré vytvoříme tak, že si oloupaná jablka, nakrájená na kostičky dáme do hrnce s trochou vody a necháme na mírném plameni asi 10-15 minut probublávat. Když jsou jablka měkká, slijeme přebytečnou vodu a jablka si rozšťoucháme. Když chcete mít pyré hladké, tak jak má správně být, použijte mixér.
Vanilkové pudinky dobře rozmícháme ve vodě a přilijeme k horkému pyré v hrnci. Chvíli důkladně mícháme a když má směs správnou hustotu nalijeme ji do mističek s piškoty. Tenhle recept se dá krásně využít i na lehký letní dort. Postup je úplně stejný, jen místo mističek vyložíte dno dortové formy piškoty, přelijete je polovinou pudinku, znovu naskládáte piškoty a zalijete zbytkem.
No comments:
Post a Comment