Nov 16, 2014

Buchta z pomazánkového másla


Z tohohle těsta většinou doma pečeme velikonočního beránka nebo bábovku. Vzhledem k tomu, že ale momentálně nemám k dispozici ani formu na beránka ani na bábovku, tak vznikl jen chlebíček.


Buchta z pomazánkového másla

  • 200 g hladké mouky
  • 200 g cukru moučka
  • 1 pomazánkové máslo
  • mléko podle potřeby
  • 1/2 kypřícího prášku do pečiva
  • lžička vanilkového extraktu
  • 3 vajíčka, bílky a žloutky zvlášť
  • kakao

Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh. Ostatní suroviny vyšlehejte v další větší misce. Sníh opatrně vmíchejte ke zbytku těsta. Do 1/3 těsta vmíchejte kakao a zbytek nechte bílý. Pak už jen nalijte do vymazané formy a pečte asi 50 min. na 180°C.
Samozřejmě do těsta můžete vmíchat oříšky, čokoládu, sušené ovoce nebo cokoliv budete chtít. Mouku můžete použít půl na půl s celozrnnou, nebo místo hladké dát polohrubou.
A když místo pomazánkového másla použijete lučinu jogurtinu, tak můžete tuhle buchtu zařadit i do jaterní diety. 

No comments:

Post a Comment