Jedna z buchet, které jsou dobré při jaterní dietě. Její velkou výhodou je, že na dlouho zasytí a pro milovníky "mokrých" moučníků je to rozhodně favorit.
Jablečná buchta
- 750g nastrouhaných jablek
- 400g dětské krupičky
- 100g cukru (množství posuďte podle sladkosti jablek)
- 2 vejce
- trochu podmáslí nebo kefíru nebo mléka, podle toho co zrovna máte doma
- 2 lžičky prášku do pečiva
Krupičku s cukrem, vejci, práškem do pečiva a tekutinou důkladně smícháme. Potom směs přidáme k jablkům a dobře promícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 190°C asi hodinu. Do těsta můžete přidat oříšky, čokoládu, rozinky nebo cokoliv budete chtít. Já to teď bohužel nesmím, tak jím buchtu tak jak je a i tak je dobrá.
No comments:
Post a Comment