Feb 20, 2014

Jablečná buchta bez tuku


Jedna z buchet, které jsou dobré při jaterní dietě. Její velkou výhodou je, že na dlouho zasytí a pro milovníky "mokrých" moučníků je to rozhodně favorit.

Jablečná buchta


  • 750g nastrouhaných jablek
  • 400g dětské krupičky
  • 100g cukru (množství posuďte podle sladkosti jablek)
  • 2 vejce
  • trochu podmáslí nebo kefíru nebo mléka, podle toho co zrovna máte doma
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Krupičku s cukrem, vejci, práškem do pečiva a tekutinou důkladně smícháme. Potom směs přidáme k jablkům a dobře promícháme. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 190°C asi hodinu. Do těsta můžete přidat oříšky, čokoládu, rozinky nebo cokoliv budete chtít. Já to teď bohužel nesmím, tak jím buchtu tak jak je a i tak je dobrá.

No comments:

Post a Comment