Jun 6, 2015

Rebarborové sušenky


Protože rebarbora je moje oblíbená a dá se nacpat skoro do všeho, včetně kynutých knedlíků, tak směle pokračuji v rebarborovém opojení. Tentokrát to budou rebarborové sušenky, které mám ráda ke snídani nebo svačině se sojovým mlékem.


Rebarborové sušenky
  • 120 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 90 g jemně mletých vloček
  • 60 g celozrnné mouky
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 velký řapík rebarbory
  • 200 g ovesných vloček
  • 20 g slunečnicových semínek

Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny. Pak přišlehejte mleté vločky, mouku, jogurt, skořici a vanilkový extrakt. Nakonec lehce vmíchejte na kostičky nakrájenou rebarboru a slunečnicová semínka. Pečte na 150°C přibližně hodinu. 
Recept funguje ať už do něj cokoliv přidáte nebo z něj cokoliv uberete. Kreativitě se u tohohle pečení rozhodně meze nekladou. 

No comments:

Post a Comment