Přichází léto a s ním spousta sezónních dobrot. Mezi nimi taky moje oblíbená rebarbora. Rebarbora je levná, dobrá a v květnu je k sehnání na každém rohu. Ideální je do koláčů, na zavaření nebo třeba na marmeládu. Ideálně se doplňuje s jahodami a vanilkou. Skvěle funguje v jablečných receptech místo jablek, dodává lehce trpkou chuť.
Pokud si chcete rebarboru uchovat pro pečení po celý rok, jednoduše z ní udělejte pyré, nebo ji nakrájejte, chvíli povařte a zavařte v troubě.
Rebarborová buchta
- 3 vejce
- 1 sklenice oleje
- 1 sklenice cukru krupice
- 100 ml mléka
- 1 sklenice celozrnné mouky
- 1 sklenice hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 velké řapíky rebarbory
- (sekané mandle)
Pečte ve vymazané a vysypané formě na 150°C přibližně hodinu, jednoduše do zlata.
No comments:
Post a Comment