May 1, 2014

Tvarohovo - pažitková pomazánka



Když už jsem konečně upekla pořádný chleba, řekla jsem si, že by stálo za to natřít si ho něčím lepším než Lučinou. Tvarohovo - pažitková pomazánka se k chlebu skvěle hodí a navíc docela dlouho vydrží čerstvá. Dokonce bych řekla, že druhý den chutná lépe.

Tvarohovo - pažitková pomazánka

  • 75 g změklého másla
  • 250 g odtučněného tvarohu 
  • velká hrst pažitky
  • 1/2 lžičky soli

Změklé máslo pořádně vyšlehejte do pěny. K máslu zašlehejte tvaroh a lehce zašlehejte pažitku a sůl. Jak pomazánka stárne, tak taky tuhne. Mě tak chutná víc, ale věřím, že v některých rodinách ani do druhého dne nevydrží. 



No comments:

Post a Comment