A máme tady další z mokrých a hutných celozrno-zeleninovo-ovocných buchet. Těhle banánových, jablečných, mrkvových, cuketových a všemožných jiných buchet a chlebíčků jsem už vyzkoušela spousty a vždycky se osvědčily. A tak když jsem viděla mrkvového beránka na vím co jím, hned jsem si ho upravila k obrazu svému a vyzkoušela. Vyšla moc dobře, není nijak extra lehká ani vzdušná, ale taky jí díky tomu nesníte půl plechu na posezení.
Mrkvová buchta
- 350 g celozrnné mouky
- 80 ml oleje
- 300 g mrkve (nastrouhané na jemno)
- 50 ml medu
- 1 vejce
- 50 g vloček (opražených na másle)
- 70 g sušených datlí (bez pecky)
- 30 g sušeného ovoce (já jsem dala rozinky a brusinky)
- 100 ml vody
- 1 lžička jedlé sody
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 150 g jogurtu
- špetka soli
Pečte 40-50 minut na 180°C.
Pro ty kteří mají rádi sladší buchty doporučuji přidat trochu víc medu nebo vyměnit část mrkve za jablko nebo banán. A pro ty, kteří by ji chtěli přeci jen trochu lehčí doporučuji dát do těsta jen žloutek, bílek vyšlehat do sněhu a nakonec lehce vmíchat do těsta.
No comments:
Post a Comment