Když jsem jednou zkoušela upéct čokoládový dort podle amerického receptu, tak jsem za prvé byla nešťastná, že krém ztuhnul víc než měl a za druhé mi toho krému nápadně moc zbylo. A tak jsem zbylý krém logicky schovala do krabičky a chodila ujídat se lžičkou. A jak jsem tak ujídala začalo mi vadit, že se krém na lžičku nenabírá až tak snadno a chuť krému mi připomněla chuť lanýžů. Tak jsem krém rozpustila, nechala zase vychladnout a upatlala z něj lanýžky, které nepřežily následující dvě hodiny. Kromě toho, že je tohle hrozně dobrá sladkost, taky dobře vypadá a můžete s ní obdarovat své blízké.
Lanýže
- 8 g kakaa
- 94 g másla
- 20 g cukru moučka
- 150 g kvalitní vysokoprocentní čokolády
- 40 ml teplé vody
- kvalitní kakao na obalení
No comments:
Post a Comment