Tahle bábovka se jednoznačně zařadila mezi mé nejoblíbenější snídaňové buchty. Je sice plná cukru a tuku, ale pořád si tak nějak nalhávám, že po ránu se až tak nic nestane. Pro ty, kteří mají radši buchty méně sladké a netučné, tak bych řekla, že není proti ničemu když cukru i tuku dáte půl oproti mému receptu. Na konzistenci by tahle změna žádný velký vliv mít neměla. A i vzhledem k tomu, že chuť oleje i cukru je celkem výrazná, tak si myslím, že bude stejně dobrá i po redukci cukru a oleje.
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 150 g třtinového cukru
- 180 ml oleje
- 300 g jablek (oloupaných a nastrouhaných)
- 200 g mrkve (nastrouhané na jemno)
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 4 lžíce ovesných vloček (opražených na másle)
- 200 g hladké mouky
- 200 g špaldové mouky
Nejdříve vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny. Postupně k nim přišlehejte olej a přidejte mrkev s jablky a vločkami. Následně přimíchejte mouku s kypřícím práškem a jako poslední lehce vmíchejte sníh z bílků.
Nalijte do bábovkové formy a pečte na 180°C přibližně hodinu.
Podle chuti můžete do těsta přidat oříšky, rozinky, hořkou čokoládu, skořici či jiné koření nebo semínka.
No comments:
Post a Comment