Dec 24, 2014

Italian-amercan lemon cookies


Těsně před vánoci byla zavedena řeč na nejlepší vánoční citronové sušenky z Maggiano's. Což mi samozřejmě nedalo a po prohledání internetu jsem našla recept, který se těm originálním sušenkám dost podobá. Až na to, že poleva schnula asi dva dny, jsou sušenky skvělé. Máslové, nadýchané a měkké. Pro ty kterým vánoční cukroví nevydrží ani dva týdny mám skvělou zprávu a to, že sušenky jsou nejlepší první dva až tři dny. Pak začnou tvrdnout a není to ono. Sníst se to samozřejmě dá a je to i celkem dobré. Ale ty první tři dny jsou prostě nejlepší.
Myslím, že jsem tyhle sušenky rozhodně nepekla naposledy. A osobně mi přijdou spíš jako letní pečivo než jako vánoční cukroví. Jediný problém je, že jsem sušenky pekla podle amerických hrnků a lžic, převodem si nejsem úplně jistá. Jednou se chystám všechno převážit a převést, ale zatím pokud možno raději využijte amerických jednotek.

Italian-american lemon cookies

  • těsto
  • 100 g (1/2 cup) cukru
  • 30 g (6 tbs) másla - pokojová teplota
  • 2 (2tsp) lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička (1tsp) citronové kůry
  • 3 vejce - pokojová teplota
  • 240 g (2 cups) hladké mouky
  • 2 (2 tsp) lžičky prášku do pečiva
  • poleva
  • 5 g (1 tbs) másla
  • 300 g (3 cups) moučkového cukru
  • 2 (2tbs) polévkové lžíce vody
  • 2 (2 tbs) polévkové lžíce citronové šťávy
  • 1 (1 tsp) lžička vanilkového extraktu


Máslo s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou vyšlehejte do pěny. Postupně přimíchejte vajíčka a šlehejte ještě 1 minutu. Do směsi prosijte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte. Vzniklé těsto klaďte na plech. Můžete použít naběračku na zmrzlinu, nebo dvě lžíce jako na škubánky. Těsto při pečení hodně nabude, proto nechte mezi jednotlivými sušenkami dostatek místa. Pečte na 350°C asi 20 minut. 
Mezitím rozpusťte v malém hrnci máslo, to zasypte prositým cukrem a přilijte ostatní ingredience. Sušenky ihned po vytažení z trouby potřete polevou, nechte ještě 2 minuty na plechu a pak je nechte vychladnout na mřížce. 

No comments:

Post a Comment