May 3, 2014

Pumpkin pie


Když jsem dýňový koláč vyzkoušela poprvé byla jsem mile překvapená. Dýně v něm je neuvěřitelně jemná a krémová. Recept mám od paní z drobečků a myslím, že taky díky jejímu receptu mi koláč tolik zachutnal. Většinou u nás nevydrží déle než dva dny a někdy ani to ne. 



Dýňový koláč

  • křehké těsto
  • 3 vejce
  • 2 šálky dýňového pyré viz dýňová granola
  • 1/2 šálku smetany
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička skořice, 1/8 lžičky hřebíčku roztlučeného v hmoždíři na prášek


Těsto vyválejte mezi dvěma potravinovými fóliemi a dejte do formy. Tu uložte na chvíli do lednice nebo do chladu. Vejce lehce prošlehejte, přidejte k nim zbytek suroviny a dobře promíchejte. Těsto je hodně řídké, tak si dejte pozor, aby vám směs nepostříkala celou kuchyň. Dýňovou náplň nalijte do formy a dejte péct na 190°C asi na 60 minut. Můžete podávat se šlehačkou, ale já mám koláč radši bez ní.


No comments:

Post a Comment