Z předchozího dne mi zbyl pečený králík. Jako první mě automaticky napadlo zpracovat ho do rizota. Problém je ale v tom, že kvůli dietě nemůžu používat téměř žádné koření a tak klasické české rizoto vypadlo ze hry. Pravdou je, že tomu italskému se tohle moje rizoto podobá jen rýží a vývarem. Je to taková slátanina, která je ale docela dobrá a vhodná k dietě. Pro člověka, který je zvyklý kořenit by tohle jídlo bylo asi noční můrou, já už jsem si, ale na výrazné chutě odvykla, takže jsem byla nadmíru spokojená.
Rizoto s králíkem
- 1 hrnek rýže Carnaroli
- zeleninový vývar
- hrášek (já jsem měla mražený)
- obrané králičí maso
Do malého hrnce jsem nasypala rýži, kterou jsem nasucho opražila. Když už rýže začala trochu měnit barvu a intenzivně vonět, zalila jsem ji naběračkou vývaru. Pokaždé když se vývar vyvařil přilila jsem další. Tohle jsem opakovala asi 6x. Potom jsem přidala pár kuliček mraženého hrášku a po chvíli i kousky masa. Nakonec jsem rizoto jen maličko osolila.
No comments:
Post a Comment