Feb 26, 2014

Pomerančová bábovka


Tahle bábovka, je asi ta nejlepší co jsem kdy jedla. Velkým konkurentem je pro ní bábovka z pomazánkového másla, ale jsou tak odlišné, že myslím zůstanou v kurzu obě dvě. Je krásně lehká, navoněná není suchá a dlouho vydrží čerstvá. A co víc, je zcela bez tuku. Dalším bonusem je, že po zmražení zůstává stále stejná.

Pomerančová bábovka

  • 4 vejce
  • 20dkg cukru
  • 2 pomeranče
  • 20dkg hladké mouky
  • 1 pudinkový prášek
  • 1/2 prášku do pečiva
Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem doběla, přilijeme šťávu ze dvou pomerančů a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a důkladně promícháme. Nyní přimícháme mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 160°C. Upečení zjistěte pomocí špejle. Mě se bábovka pekla asi hodinu a 20 minut.


No comments:

Post a Comment