Tahle bábovka, je asi ta nejlepší co jsem kdy jedla. Velkým konkurentem je pro ní bábovka z pomazánkového másla, ale jsou tak odlišné, že myslím zůstanou v kurzu obě dvě. Je krásně lehká, navoněná není suchá a dlouho vydrží čerstvá. A co víc, je zcela bez tuku. Dalším bonusem je, že po zmražení zůstává stále stejná.
- 4 vejce
- 20dkg cukru
- 2 pomeranče
- 20dkg hladké mouky
- 1 pudinkový prášek
- 1/2 prášku do pečiva
Nejprve si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuha. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem doběla, přilijeme šťávu ze dvou pomerančů a nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a důkladně promícháme. Nyní přimícháme mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků, nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme na 160°C. Upečení zjistěte pomocí špejle. Mě se bábovka pekla asi hodinu a 20 minut.
No comments:
Post a Comment