Lemon curd je něco mezi krémem a pomazánkou. Má hodně specifickou a výraznou sladko-kyselou chuť. Dobrá je na promazávání dortů, sušenek, jako příměs do krému nebo jako marmeláda na tousty. Na internetu i v časopisech seženete nejrůznější recepty, které se ale liší prakticky jen v poměrech a množství surovin. Já jsem se rozhodla vyzkoušet Lemon Curd podle Davida Lebovitze.
Lemon curd
- 125 ml čerstvě vyšťavené citronové šťávy
- 100 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 2 vejce
- 85 g másla nakrájeného na malé kostky
Citronovou šťávu spolu s cukrem, žloutky a vajíčky dejte do kastrůlku a důkladně promíchejte metličkou. Zapněte plotýnku na nízkou teplotu, kastrůlek na ní přemístěte a přidejte máslo. Směs promíchávejte a když se máslo rozpustí zvyšte teplotu na střední ohřev. Směs začne po chvíli houstnout a když konzistencí připomíná řídký puding je skoro hotovo. Nyní už jen nalijte směs do sítka nebo hustého cedníku, nechte protéct a nalijte do skleničky, kterou dejte do lednice. Tím se krém ještě více zahustí.
No comments:
Post a Comment