Apr 11, 2014

Podmáslové houstičky


Tyhle houstičky jsou úplně ideální volbou pro víkendové snídaně. Skvělé jsou na sladko i na slano. Snad vám budou taky chutnat.

Podmáslové houstičky
(na 8 houstiček)

  • 21 g droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 50 ml vlažné vody
  • 400 g hladké mouky
  • 25 g sádla
  • 200 ml podmáslí
  • 2 lžičky soli
  • vejce na potření + mák/seznam/kmín na posyp

Podle receptu se smíchají všechny ingredience hned, já jsem si ale raději zadělala kvásek a ten přimíchala ke zbytku. Z droždí cukru a vody si tedy zadělejte kvásek. Po tom, co trochu vzejde vypracujte ze všech surovin hutné těsto. To dejte na teplé místo a nechte vykynout. Z těsta si rozválejte 16 válečků, ze kterých upletete housky. Vezměte vždy dva válečky, které  přehnete v polovině a propletete do sebe. Konce zahněte dolů. Než si nahřejete troubu na 170°C nechte housky ještě chvíli nakynout na plechu. Pak už jen důkladně potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte čím je libo. Pečte +- 30 minut, zkrátka dokud nezezlátnou tolik, kolik budete chtít. Ideální jsou s čerstvým máslem, s medem, pomazánkami, či jen tak s mlékem. 



No comments:

Post a Comment