May 22, 2014

Šoulet



Skvělý luštěnino obilninový oběd. Šoulet je původně židovský pokrm, který se u nás vžil hlavně ve spojení s pečenou kachnou nebo husou. Pokud si chcete trochu přilepšit, přidejte do šouletu uzené, nebo slaninu.


Šoulet
(na 2 porce)

  • 125 g hrachu
  • 100 g krup
  • 1 cibule
  • 1 velký stroužek česneku
  • sůl, pepř, majoránka
Hrach namočte na 4 hodiny do studené vody, ve které ho pak uvařte do měkka. Kroupy důkladně propláchněte a uvařte v osolené vodě. Po uvaření je propláchněte studenou vodou. Na pánvi osmažte cibulku do zlata a přidejte ji i s olejem k hrachu a kroupám. Přidejte ještě prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř. Směs dejte do pečící misky a pečte na 190 °C asi tak 20 minut. Prostě dokud nebude šoulet zlatavý. 

No comments:

Post a Comment