Klasickou kupovanou müsli tyčinku jsem neměla ani nepamatuju. A to nejen proto, že mi nijak zvlášť něchutnají, ale hlavně proto, že mě nezasytí. Domácí müsli tyčinky jsou mnohem lepší v tom, že si je uděláte sami a já mám většinou celkem problém tyčinku vůbec dojíst.
Müsli tyčinky
- 2 hrnky vloček
- 1 hrnek sušeného ovoce
- 1/4 mandle
- 1/4 semínka
- 1 banán
- 1/4 oleje
- 2 lžičky citronové šťávy
- sůl
- 1/4 medu nebo sirupu z agáve
- 1 lžička skořice
Postup je v podstatě stejný jako u granoly. Mokré ingredience smíchejte dohromady a zalijte jimi suché. Vše důkladně promíchejte, aby každé zrníčko bylo obalené. Pečící formu vyložte pečícím papírem a nasypte do ní směs. Tu důkladně upěchujte a pečte asi 20 minut na 180°C. Po upečení nechte vychladnout a nakrájejte.
No comments:
Post a Comment