Apr 16, 2014

Dýňová ovesná kaše


Protože jsou má játra již v pořádku můžu už experimentovat s nejrůznějšími surovinami. Zbytek dýňového pyré co mi zbylo z granoly jsem využila na dýňovou ovesnou kaši a bylo to pro mě příjemné zpestření.

Dýňová ovesná kaše

  • 40g ovesných vloček
  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 3 hřebíčky (rozdrcené v hmoždíři)
  • 1/2 lžičky  mleté skořice
  • 1 lžíce agávového sirupu (javorového sirupu nebo medu)

Pyré rozmícháme metličkou ve vodě s mlékem a kořením a přivedeme k varu. Do horké tekutiny vsypeme vločky a vaříme dokud se tekutina nevyvaří. Dochuťte ovocem, oříšky a semínky.


No comments:

Post a Comment