Apr 16, 2014

Jablečné ovesné sušenky


Tohle jsou moje nejoblíbenější ovesné sušenky. Díky jablkům jsou krásně vláčné a mají skvělý poměr chutí.

Jablečné ovesné sušenky

  • 150g mletých vloček
  • 200g vloček (ovesné, špaldové, ječné...)
  • 1 velké jablko
  • 200g bílého jogurtu
  • 100g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 50g rozinek
  • 1 lžička skořice

Mleté vločky vyšleháme s vejcem, jogurtem, cukrem a skořicí. Do směsi lžicí přimícháme nastrouhané jablko, celé vločky a rozinky. Na plech naklademe hromádky a pečeme přibližně 50 minut na 150°C. Před uzavřením do sklenice je nechte úplně vystydnout, vydrží asi týden. Pak hrozí nebezpečí zplesnivění. 

  

No comments:

Post a Comment