Vzhledem k tomu, že miluju kakao a luštěniny, tak jsem se rozhodla vyzkoušet recept na cizrnovou bábovku. A moc mile mě překvapila. Není suchá, není příliš mastná a nedá se jí sníst moc. Pro ty, kteří mají rádi sladké, radím přidat cukr. A rozhodně nedoporučuji brát si jí jako svačinu na cesty protože je to asi nejdrobivější buchta jakou znám.
Cizrnovo-Kakaová bábovka
- 360 g cizrny (uvařené, což je asi 190 g neuvařené)
- 150 ml pomerančové šťávy
- 6 vajec
- 1 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- 150 g třtinového cukru
- 150 ml sirupu z agáve
- 105 g kakaa
- 3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
Cizrnu rozmixujte na kaši/prášek, těžko říct jak to nazvat, prostě na jemno. Pak spojte se zbytkem ingrediencí, nelijte do pečící formy a pečte na 175°C asi 50 minut.
Jé Barčo dělávám úplně stejnou, jen ten džus mě nikdy nenapadlo dát, je to naprosto výtečná věc, obecně mám cizrnu moc ráda a v téhle kombinaci je super, příště to zkusím také s tím džusíkem;)
ReplyDeleteA vůbec jak jsem koukala, si odsud odnesu inspirace a receptů víc:-)
Lucka
changelucylife.blogspot.cz
Já jsem si pomerančovou šťávu v buchtách oblíbila od té doby co jsem zkusila pomerančovou bábovku. Ale řekla bych, že tam můžeš dát šťávy klidně víc, skoro tam není cítit.
DeleteJsem moc ráda, že se ti tu líbí ještě i další recepty. Až budu mít chvilku, tak se k tobě taky podívám :)