Dec 15, 2015

Pusinky podle Jemmy


Meringues-pusinky

  • x g bílků (ideální dávka je ze čtyř vajec)
  • 2x g cukru krupice
  • sůl
  • vanilkový extrakt
  • (barvivo)

Všechno vybavení odmastěte octem. Bílky zvažte a se špětkou soli začněte šlehat. Když bílky začnou tvořit měkké špičky, ztlumte otáčky a po lžicích přisypávejte cukr. Cukru budete potřebovat jednou tolik, než máte bílků. Šlehejte dál asi 5-10 minut, dokud se cukr nerozšlehá. Pak přilijte vanilkový extrakt a šlehejte několik dalších minut. 
Pečte na 100 C. Doba pečení záleží na velikosti pusinek, ale průměrně pečte asi 40 minut. Nejlepší pomůckou je zjistit zda se pusinka snadno odlepí od pečícího papíru, pak je dostatečně upečená.

No comments:

Post a Comment