Přicházím s pravidelnou dávkou cupcaků. Tyhle jsem pekla na vyžádání a myslím, že to budou na nějakou dobu poslední. Každopádně mám teď vyzkoušené všechny základní Jemminy cupcakové recepty. Tyhle chutnají úplně jako čokoláda a těsto je asi to nejlepší čokoládové těsto co jsem kdy jedla.
Čokoládové cupcaky
- těsto:
- 175 g hladké mouky
- 185 g cukr krupice
- 30 g kakaa
- 1/2 tsp jedlé sody
- 1/4 tsp sůl
- 75 g posekané hořké čokolády
- 1/2 cup kávy (já jsem nahradila černým čajem)
- 212 ml oleje
- 1/2 cup podmáslí
- 1 1/2 vejce
- krém:
- 150 g změklého másla
- 270 g confectioners/icing sugar (stačí cukr moučka)
- 2 tbsp mléka
- 90 g rozpuštěné čokolády
Mouku, cukr, kakao sodu a sůl prosejte do misky. Do suché směsi přidejte čokoládu. V další misce smíchejte dohladka vychladlou kávu, olej, podmáslí a vejce. Mokré ingredience přilijte k suchým a důkladně promíchejte. Těsto přelijte do odměrky s hubičkou a košíčky naplňte do 2/3. Pečte na 160°C 24 minut.
Na krém vyšlehejte změklé máslo, šlehejte přibližně 5 minut. Pak přidejte půlku cukru a šlehejte 3 minuty. Pak přidejte zbytek cukru a šlehejte další 3 minuty. Otáčky ztlumte na na nejnižší a přilijte mléko a otáčky zase zvyšte, směs šlehejte další 2-3 minuty. Pak otáčky zase ztlumte a přilijte čokoládu. Otáčky zase zvyšte a šlehejte poslední 2 minuty. Pak už jen krém lehce promíchejte stěrkou a můžete zdobit vychladlé cupcaky.
No comments:
Post a Comment