Pomalu, ale jistě se ze mě stává cupcakový nadšenec. Po klasických vanilkových jsem teď vyzkoušela ikonické red velvet cupcakes (znovu podle receptu Jemmy). Těsto je krásně lehké a nadýchané a pro krém platí to samé. A co víc recept je hrozně jednoduchý. Takže neváhejte a vyzkoušejte je taky!
Red Velvet Cupcakes
- těsto:
- 117 g self-reising flour (více zde: )
- 7 g kakaa
- 125 g krupicového cukru
- 1/8 tsp soli
- 135 g změklého másla
- 2 vejce
- 1 1/2 tsp podmáslí
- 1/2 tsp červeného barviva (nejlépe barvícího gelu)
- 1/2 tsp vanilkového extraktu
- 1/3 tsp jedlé sody
- 3/4 tsp jablečného octu
- krém:
- 75 g změklého másla
- 120 g cream cheese (nejlépe Philadelphia, pravděpodobně by šla použít i Lučina)
- 420 g confectioners/icing sugar (stačí moučka)
Mouku, kakao, cukr a sůl společně prosijte. Přidejte změklé máslo a vejce a šlehejte asi minutu. V misce si smíchejte podmáslí s barvivem a vanilkovým extraktem a za stálého šlehání na nízké otáčky přilijte k těstu. Šlehejte asi 20 vteřin. Nakonec spolu smíchejte sodu a ocet a znovu na nízké otáčky zašlehejte do těsta. Pak jen ručně promíchejte stěrkou a naplňte připravené papírové košíčky do 2/3. Pečte 22 minut na 170°C.
Na krém vyšlehejte máslo s cream cheese. Šlehejte asi minutu. Pak ve dvou krocích zašlehejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky ještě asi 2 mnuty dokud krém není hladký, bílý a nadýchaný.
No comments:
Post a Comment