Mar 21, 2015

Red Velvet Cupcakes


Pomalu, ale jistě se ze mě stává cupcakový nadšenec. Po klasických vanilkových jsem teď vyzkoušela ikonické red velvet cupcakes (znovu podle receptu Jemmy). Těsto je krásně lehké a nadýchané a pro krém platí to samé. A co víc recept je hrozně jednoduchý. Takže neváhejte a vyzkoušejte je taky!


Red Velvet Cupcakes

  • těsto:
  • 117 g self-reising flour (více zde: )
  • 7 g kakaa
  • 125 g krupicového cukru
  • 1/8 tsp soli
  • 135 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 1/2 tsp podmáslí
  • 1/2 tsp červeného barviva (nejlépe barvícího gelu)
  • 1/2 tsp vanilkového extraktu
  • 1/3 tsp jedlé sody
  • 3/4 tsp jablečného octu
  • krém:
  • 75 g změklého másla
  • 120 g cream cheese (nejlépe Philadelphia, pravděpodobně by šla použít i Lučina)
  • 420 g confectioners/icing sugar (stačí moučka)


Mouku, kakao, cukr a sůl společně prosijte. Přidejte změklé máslo a vejce a šlehejte asi minutu. V misce si smíchejte podmáslí s barvivem a vanilkovým extraktem a za stálého šlehání na nízké otáčky přilijte k těstu. Šlehejte asi 20 vteřin. Nakonec spolu smíchejte sodu a ocet a znovu na nízké otáčky zašlehejte do těsta. Pak jen ručně promíchejte stěrkou a naplňte připravené papírové košíčky do 2/3. Pečte 22 minut na 170°C. 
Na krém vyšlehejte máslo s cream cheese. Šlehejte asi minutu. Pak ve dvou krocích zašlehejte cukr. Šlehejte na vysoké otáčky ještě asi 2 mnuty dokud krém není hladký, bílý a nadýchaný. 
Nakonec jen cupcaky ozdobte krémem a posypkami a je hotovo. Pro mě osobně chutnají lépe druhý den.



No comments:

Post a Comment